През
1886 г. Федерико Бономи, по
това време собственик на малък магазин за хранителни стоки във Виа Фабри,
решава да отвори фабрика за изпичане на кафе в квартал Конка дел Навилио,
разположен в центъра на град Милано. Уменията
на г-н Бономи и страстта му, вложени в обработката и изготвянето на смески от
най-добрите сортове кафе скоро му спечелват известност в целия град. През
първата година на 20-ти век, бизнес дейността и производствените съоръжения за
изпичане на кафе на Caffè
Bonomi започват
да снабдяват растящ брой магазини в Милано и неговите квартали. Скоро след края на Втората световна война, в разгара
на икономическото възстановяване, Бономи открива нови търговски възможности
като предлага нови смески и създава търговска структура, специално фокусирана върху
снабдяването на местните барове. Благодарение на опита, придобит в бизнес
дейността през годините, Бономи най-накрая взима решението да насочи вниманието
си изцяло върху търговското развитие и дистрибуцията на своите продукти в
сектора на Хотелите, Ресторантите и Кафетериите (ХоРеКа). Качеството на
смеските на Бономи и ефикасността на предоставяните услуги по дистрибуцията се
превръщат в ключови фактори за процеса на разширяване и растеж на компанията.
Caffè Bonomi прилага много строг контрол на качеството на целия производствен цикъл на кафето, от суровината до дистрибуцията, през всички етапи на преработка.
Социалната отговорност и грижата за околната среда са основите на истинската иновация.
Споделяне и мотивация - Ангажираността и усилията на всички хора, които работят и си сътрудничат с нас и желанието им да бъдат част от екипа, са от съществено значение за постигането на растеж и печалба.