Три поколения традиции в правенето на сладкиши
През 1925 г. Алфонс Локер купува сладкарницата в Болцано, където е научил занаята си. Неговите сладкарски умения и суровините, които лично е избрал, спечелиха сърцата на хората. Оттогава нашата любов към добрите неща и добре свършената работа, съчетана с известна упоритост, стои зад всяко наше решение.
През 1958 г. неговият син Армин става производствен мениджър, а десет години по-късно дъщеря му Кристин поема административната страна на бизнеса. Двамата обединиха усилията си и в Loacker се усети ново усещане за хармония. През 70-те години производството е преместено в Auna di Sotto, на 1000 метра над морското равнище.
Тримата внуци на Алфонс – синът на Кристин Локер-Зунели Улрих и синовете на Армин – Андреас и Мартин – се присъединяват към Локер през 90-те години. Улрих, в администрацията, ръководи компанията до световно лидерство на пазара на вафли. Андреас започва да се грижи за изследванията и развитието, доставката на съставки и устойчивостта. И Мартин се втренчи в разработването на нови продукти, без никога да изпуска от поглед рецептите, създадени от неговия дядо Алфонс, който би бил много горд от успеха на изобретението на неговата вкусна вафла.
Какви са плановете на тези, които имат "добри неща, направени до съвършенство" в ДНК-то си? Да продължим да доставяме радост на онези, които обичат специалитетите на Loacker, като същевременно защитаваме ценните ресурси на планетата за поколения напред.