Производител /Producer: ELIAS AND SHADY BAYTER
Регион/Region: Tolima
Ферма/Farm: EL VERGEL
Сорт /Variety: Caturra
Надморска височина/Altitude: 1500 m
Процес/Process: Sugar cane decaffeination E.A.
Класификация /Classification: Specialty coffee
SCA points: 86.25
Профил/Profile: Плодов
Аромат/Aroma: Диви плодове,карамел
Вкус/Flavor: канела,праскова
Киселинност /Acidity: Висока/балансирана
Тяло/Body: Плътно/кремообразно
Послевкус /Aftetrtaste: чист
Степен на изпичане/Roast level: Умерено светло към средно
Препоръчани методи за приготвяне/Recommended methods: Espresso,Chemex,V60,Aeropress,French press,Moka
Процесa на декафеинизация със захарна тръстика eтилов aцетат е, когато кафето се получи, то първо се подлага на състояние на вода и пара. Това повишава съдържащата се влага и набъбва зърното, за да се улесни извличането на кофеина. Точно в този момент зърното изпитва E.A. измиване, което разтваря кофеина. След това зърната се почистват с вода, последвано от пара, за да се почистят най-вътрешните части на зърната. Накрая зърната се сушат до достигане на влажност, подобна на тази, която са имали преди процеса. Този метод избягва прекомерната топлина или налягане, което може радикално да наруши клетъчната структура на зелените зърна.
Напишете отзив